Brotola w pomidorach
Składniki
4 steki z brotoli 
4 pomidory bez skórki, pokrojone w plasterki 
3 łyżeczki octu winnego 
100 g okruszków chlebowych lub bułki tartej 
2 łyżeczki posiekanej cebuli 
2 łyżki rozpuszczonego masła
Opis

Steki z brotoli umyj i osusz. Tak przygotowane ułóż w naczyniu żaroodpornym. Na kawałkach ryby poukładaj plasterki pomidorów i całość skrop octem winnym.  

Do miski wsyp okruszki chleba lub bułkę tartą, posiekaną cebulę i masło. Wszystko razem wymieszaj. Następnie powstałą mieszankę rozłóż na kawałkach ryby.  

Brotolę wstaw do piekarnika nagrzanego do 180˚ i piecz przez ok. 20 minut, aż ryba będzie zarumieniona.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
5 min.
Desery
2 miesiące temu
35 min.
Desery
2 miesiące temu
15 min.
Zupy
2 miesiące temu
120 min.
Zupy