Przepisy Brotola w pomidorach

Składniki

4 steki z brotoli 

4 pomidory bez skórki, pokrojone w plasterki 

3 łyżeczki octu winnego 

100 g okruszków chlebowych lub bułki tartej 

2 łyżeczki posiekanej cebuli 

2 łyżki rozpuszczonego masła

Opis

Steki z brotoli umyj i osusz. Tak przygotowane ułóż w naczyniu żaroodpornym. Na kawałkach ryby poukładaj plasterki pomidorów i całość skrop octem winnym.  

Do miski wsyp okruszki chleba lub bułkę tartą, posiekaną cebulę i masło. Wszystko razem wymieszaj. Następnie powstałą mieszankę rozłóż na kawałkach ryby.  

Brotolę wstaw do piekarnika nagrzanego do 180˚ i piecz przez ok. 20 minut, aż ryba będzie zarumieniona.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4