Przepisy Borówki i maliny we własnym soku

Składniki

1/2 kg borówek

1/2 kg malin

1 łyżka cukru

Opis

Borówki umyj, maliny oczyść. Włóż owoce do naczynia żaroodpornego, zasyp cukrem i piecz w temp. 200° przez ok. 15 - 20 min, aż puszczą soki. Słoiki wraz z nakrętkami, wyparz we wrzątku, a następnie dokładnie osusz. Gorące owoce przełóż do słoików tak, aby poziom był ok. 3 cm poniżej brzegów słoika.

Dno garnka wyłóż ścierką, poukładaj na niej słoiki do dołu dnem i zalej wodą do około 2/3 wysokości słoików. Słoiki napełnione owocami pasteryzujPORADA KONTEKSTOWA - PASTERYZACJA przez ok. 20 - 30 min w zależności od wielkości słoiczków (im mniejszy tym krócej). 

Tak przygotowane owoce świetnie nadają się na samodzielny deser lub dodatek do ciast, gofrów, ciasteczek, ciasta francuskiego, kremów i herbat. Z podanej ilości składników otrzymasz ok. 1 l przetworów.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4