Przepisy Bogracz

Składniki

500 g wołowego mięsa gulaszowego

2 cebule

5 pomidorów

100 g smalcu

2 papryki czerwone

400 g ziemniaków

1 łyżka koncentratu pomidorowego

3 ząbki czosnku

½ łyżeczki kminku

2 szklanki wody

przyprawy: przyprawa do gulaszu

Zacierka:

150 g mąki

1 jajko

przyprawy: sól

Opis

Mięso pokrój w kostkę i podsmaż na smalcu. Cebulę obierz, drobno posiekaj i zrumień. Połącz cebulę z mięsem.

Dodaj kminek, wyciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną w paski paprykę oraz obrane ze skórki, pokrojone w kostkę pomidory. Przypraw do smaku. Dolej pół szklanki wody. Duś wszystko przez ok. 1 godz., aż mięso będzie miękkie, systematycznie dolewając wody.

Przygotuj zacierkę: mąkę wymieszaj z jajkiem i solą. Wyrób gładkie ciasto, rwij palcami małe kawałeczki i gotuj oddzielnie w garnku z gorącą wodą, aż kluski wypłyną.

Ziemniaki obierz ze skórki, pokrój w kostkę, dodaj do gulaszu. Dodaj koncentrat pomidorowy. Gotuj jeszcze przez 30 min, co jakiś czas mieszając i dolewając wodę. Na koniec dodaj do gulaszu ugotowane wcześniej kluski.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 10.10-16.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4