Przepisy Bogracz
Składniki
500 g wołowego mięsa gulaszowego
2 cebule
5 pomidorów
100 g smalcu
2 papryki czerwone
400 g ziemniaków
1 łyżka koncentratu pomidorowego
3 ząbki czosnku
½ łyżeczki kminku
2 szklanki wody
przyprawy: przyprawa do gulaszu
Zacierka:
150 g mąki
1 jajko
przyprawy: sól
Opis

Mięso pokrój w kostkę i podsmaż na smalcu. Cebulę obierz, drobno posiekaj i zrumień. Połącz cebulę z mięsem.

Dodaj kminek, wyciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną w paski paprykę oraz obrane ze skórki, pokrojone w kostkę pomidory. Przypraw do smaku. Dolej pół szklanki wody. Duś wszystko przez ok. 1 godz., aż mięso będzie miękkie, systematycznie dolewając wody.

Przygotuj zacierkę: mąkę wymieszaj z jajkiem i solą. Wyrób gładkie ciasto, rwij palcami małe kawałeczki i gotuj oddzielnie w garnku z gorącą wodą, aż kluski wypłyną.

Ziemniaki obierz ze skórki, pokrój w kostkę, dodaj do gulaszu. Dodaj koncentrat pomidorowy. Gotuj jeszcze przez 30 min, co jakiś czas mieszając i dolewając wodę. Na koniec dodaj do gulaszu ugotowane wcześniej kluski.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 18.07-24.07.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4