Boczniakowa zapiekanka w stylu włoskim
Składniki
250 g boczniaków
1 puszka pomidorów krojonych z czosnkiem i oliwą
100 g mozzarelli
40 g sera parmino
1 jajko
1 łyżka mąki
3 łyżki bułki tartej
50 ml oleju
Opis

Boczniaki umyj i przytnij końcówki nóżek. Rozgrzej na patelni olej. Roztrzep jajko. Mozzarellę pokrój w plastry. Umyte boczniaki lekko oprósz mąką następnie zanurz w roztrzepanym jajku i obtocz w bułce tartej. Usmaż grzyby na złoty kolor. Rozgrzej piekarnik do 180°.

Na dno naczynia żaroodpornego wyłóż połowę pomidorów. Na pomidorach rozłóż połowę plastrów mozzarelli i usmażone grzyby. Całość przykryj pozostałymi pomidorami i plastrami mozzarelli. Wierzch zapiekanki posyp serem parmino i wstaw całość do piekarnika na 25-30 minut.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 tygodnie temu
2 miesiące temu
90 min.
Dania główne
2 miesiące temu
25 min.
Zupy
2 miesiące temu
10 min.
Napoje
2 miesiące temu
45 min.
Zupy
2 miesiące temu
60 min.
Desery