Przepisy Boczniakowa zapiekanka w stylu włoskim

Składniki

250 g boczniaków

1 puszka pomidorów krojonych z czosnkiem i oliwą

100 g mozzarelli

40 g sera parmino

1 jajko

1 łyżka mąki

3 łyżki bułki tartej

50 ml oleju

Opis

Boczniaki umyj i przytnij końcówki nóżek. Rozgrzej na patelni olej. Roztrzep jajko. Mozzarellę pokrój w plastry. Umyte boczniaki lekko oprósz mąką następnie zanurz w roztrzepanym jajku i obtocz w bułce tartej. Usmaż grzyby na złoty kolor. Rozgrzej piekarnik do 180°.

Na dno naczynia żaroodpornego wyłóż połowę pomidorów. Na pomidorach rozłóż połowę plastrów mozzarelli i usmażone grzyby. Całość przykryj pozostałymi pomidorami i plastrami mozzarelli. Wierzch zapiekanki posyp serem parmino i wstaw całość do piekarnika na 25-30 minut.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4