Bób w pikantnym sosie
Składniki
1 szkl. obranego bobu
1 papryczka chilli
1 ząbek czosnku
250 g soku pomidorowego
1 łyżka oliwy z oliwek
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Świeży bób dokładnie opłucz, przełóż do garnka, zalej wrząca wodą i gotuj 30 min. Następnie przestudź i obierz ze skórki. Na patelni na 1 łyżce oliwy podsmaż pokrojony w plasterki czosnek i pokrojoną w cienkie paski papryczkę (bez pestek). Całość zalej sokiem pomidorowym, wrzuć obrany bób i doprowadź do wrzenia, dodaj sól i pieprz. Podawaj od razu np. z podpieczoną bagietką.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
15 min.
Zupy
2 miesiące temu
90 min.
Dania główne
2 miesiące temu
20 min.
Zupy