Przepisy Bitka wołowa z pieczonymi ziemniaczkami i buraczkami
Składniki
120 g chudego mięsa wołowego bez kości
1/2 małej marchewki  
1/2 małej pietruszki
1/2 cebuli
1 łyżka mąki
1 suszony grzybek 
10 ml oliwy
przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka, liść laurowy, ziele angielskie
Opis

Mięso zbij tłuczkiem, posól, dopraw pieprzem i papryką. Warzywa pokrój w kostkę. Mięso obtocz w mące i zarumień na patelni posmarowanej oliwą, następnie dodaj cebulkę.

Pokrojone warzywa wrzuć na patelnię, podlej niewielką ilością wody. Dodaj grzybka i przyprawy do smaku (sól, pieprz, paprykę, liść laurowy, ziele angielskie). Całość duś powoli, aż składniki będą miękkie. Mięso podawaj z pieczonymi ziemniaczkami oraz buraczkami.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
5 min.
Napoje
2 miesiące temu
155 min.
Dania główne
2 miesiące temu
25 min.
Desery
2 miesiące temu
120 min.
Desery