Biszkoptowe kostki z czekoladą
Składniki
1 biszkopt kakaowy 20/25 cm
200 g białej czekolady
100 g serka twarogowego lub mascarpone
1/4 małej papryczki chili
Czekoladowe listki:
100 g czekolady mlecznej
świeże, sztywne listki z wyraźnymi żyłkami np. róży
Sposób przygotowania
1
Listki umyj i dokładnie wysusz. Rozłóż je żyłkami do góry. Pamiętaj, że listki nie mogą pochodzić z trujących roślin. Czekoladę mleczną roztop w kąpieli wodnej PORADA KONTEKSTOWA - KĄPIEL WODNA. Łyżeczką nałóż na listki warstwę roztopionej czekolady. Poczekaj około godziny, aż całkowicie stwardnieje, a następnie ostrożnie ściągnij czekoladowe listki.
2
Z biszkoptu wytnij dwa równe blaty.
3
Białą czekoladę roztop w kąpieli wodnej i, kiedy nieco przestygnie, wymieszaj z serkiem. Dwie łyżki masy przełóż do szprycy cukierniczej. Papryczkę pokrój jak najdrobniej i wymieszaj z pozostałą masą.
4
Przełóż biszkoptowe blaty masą z chili i pokrój na kwadraty.
5
Wierzch ciastek ozdób masą ze szprycy i czekoladowymi listkami.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
85 min.
Zupy
2 miesiące temu
60 min.
Zupy
2 miesiące temu
15 min.
Desery
2 miesiące temu
35 min.
Desery
2 miesiące temu
60 min.
Dania główne