Biszkoptowe jajeczka czekoladowe
Składniki
2 placki gotowego biszkoptu
2 opakowania polewy czekoladowej deserowej 
mazaki cukrowe w kolorze białym
Opis

Na papierze do pieczenia narysuj kształt jaja o wysokości ok. 7 cm i wytnij go nożyczkami. Rozpakuj placki tortowe. Dociskając do ciasta palcami wycięte z papieru jajko, wykrawaj nożem po linii kształt jajeczka. Polewę czekoladową roztop wg wskazówek na opakowaniu. Na dość sporym arkuszu pergaminu poukładaj obok siebie równo jajeczka wycięte z biszkoptu. Kolejno polej polewą czekoladową każde jajko z biszkoptu i wyrównaj nożem boki jajeczek nadmiar polewy czekoladowej. Pozostaw do zastygnięcia. Gdy czekolada będzie twarda, narysuj na niej mazakiem cukrowym wzory, tworząc czekoladowe pisanki.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
20 min.
Zupy
2 miesiące temu
145 min.
Dania główne
2 miesiące temu
10 min.
Napoje