Biszkopt z galaretką i owocami
Składniki
1 gotowy placek biszkoptowy
1 puszka brzoskwiń
200 g malin mrożonych
2 op. galaretek: czerwona i żółta
Opis

W gotowym placku biszkoptowym odciśnij kształt tortownicy o śr. 16–17 cm i wytnij go po krawędzi. Placek włóż do środka tortownicy.

Galaretkę żółtą rozpuść w 1/2 ilości gorącej wody zalecanej na opakowaniu i odstaw do wystygnięcia, ale nie stężenia. Chłodną galaretkę włóż do lodówki na ok. 15 min. W tym czasie brzoskwinie pokrój na łódeczki i poukładaj na placku biszkoptowym. W pół stężałą żółtą galaretkę wylej na brzoskwinie i odstaw do lodówki do stężenia. Rozpuść czerwoną galaretkę i poczekaj aż wystygnie, a następnie włóż ją do lodówki, aby lekko stężała. Wyjmij z lodówki biszkopt ze stężałą żółtą galaretką, poukładaj na wierzchu mrożone maliny i zalej czerwoną galaretką. Włóż ciasto ponownie do lodówki, aby czerwona galaretka stężała. W ten sposób powstanie dwukolorowa galaretka z owocami.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
30 min.
Desery
2 miesiące temu
20 min.
Zupy