Przepisy Bigos z pomidorami i wołowiną

Składniki

100 g polędwicy wołowej
½ główki kapusty białej (młodej)
cebuli
3 pomidory
2 liście laurowe
3 ziela angielskie
1 ząbek czosnku
3 łyżki koperku (posiekanego)
sól
pieprz czarny mielony
cukier

Opis

Kapustę oczyść z zewnętrznych liści. Następnie przekrój na pół, wytnij głąb i pokrój kapustę w grube pasy, a później w kostkę. Włóż do rondla, podlej wodą (ok. 1 szklanka), dodaj listek laurowy i ziele angielskie. Jedną cebulę obierz i posiekaj drobno, dodaj do kapusty i całość dopraw cukrem. Duś PORADA KONTEKSTOWA - DUSZENIE na wolnym ogniu ok. 20 min. W tym czasie umyj dobrze w zimnej wodzie wołowinę. Włóż ją do garnka z wodą i ugotuj do miękkości z 1 listkiem laurowym i połową cebuli (ok. 30 min). Wywar z wołowiny przelej przez sitko i dodaj go do kapusty. Mięso przestudź, pokrój na kawałki, podsmażaj na oleju z obu stron (ok. 5 min) i dodaj do kapustki. Wszystko gotuj 30 min. Pod koniec dodaj obrane i wypestkowane pomidory, roztarty czosnek i posiekany koper. Kapustę podawaj z ziemniakami lub świeżym pieczywem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 24.09-30.09.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8