Przepisy Białe kiełbaski w cieście francuskim z kremem chrzanowym
Składniki
400 g białych cienkich kiełbasek 
300 g ciasta francuskiego
50 g musztardy ziarnistej 
kminek, czarnuszka
1 jajko
Mus chrzanowy:
200 ml śmietany kwaśnej 18% 
100 g chrzanu tartego 
sok z 1/2 cytryny
sól
pieprz czarny
Sposób przygotowania
1
Ciasto francuskie rozwałkuj i pokrój na paski ok. 2x szersze od kiełbasek (czyli ok. 4 cm). 
2
Na każdy pasek nałóż kiełbaski, posmaruj musztardą i zawiń ciasto, następnie dociśnij brzegi. 
3
Rozkłóć jajko i posmaruj wszystkie ruloniki. Posyp dekoracyjnie kminkiem i czarnuszką. 
4
Pokrój na porcje ok. 3 cm. Rozgrzej piekarnik do temp. 200˚C, ułóż przekąski na blasze wyłożonej pergaminem. Piecz przez ok. 15 minut, aż kiełbaski się zrumienią.
5
W tym czasie przygotuj dip. Wymieszaj chrzan tarty z sokiem z cytryny i śmietanką. Dopraw do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Wymieszaj i przełóż do miseczki. 
6
Kiełbaski w „szlafroczkach” wyjmij z pieca i rozłóż na półmisku. Podawaj z  sosem chrzanowym.       
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
3 miesięcy temu
10 min.
Napoje
3 miesięcy temu
15 min.
Napoje
3 miesięcy temu
40 min.
Desery