Przepisy Białe kiełbaski w cieście francuskim z kremem chrzanowym

Składniki

400 g białej kiełbasy (cienkiej)
300 g ciasta francuskiego
50 g musztardy ziarnistej
1 jajko
kminek
czarnuszka
Mus chrzanowy:
200 ml śmietany gęstej
100 g chrzanu tartego
1 cytryna (sok z połowy cytryny)
sól
pieprz czarny mielony

Sposób przygotowania

1

Ciasto francuskie rozwałkuj i pokrój na paski ok. 2x szersze od kiełbasek (czyli ok. 4 cm). 

2

Na każdy pasek nałóż kiełbaski, posmaruj musztardą i zawiń ciasto, następnie dociśnij brzegi. 

3

Rozkłóć jajko i posmaruj wszystkie ruloniki. Posyp dekoracyjnie kminkiem i czarnuszką. 

4

Pokrój na porcje ok. 3 cm. Rozgrzej piekarnik do temp. 200˚C, ułóż przekąski na blasze wyłożonej pergaminem. Piecz przez ok. 15 minut, aż kiełbaski się zrumienią.

5

W tym czasie przygotuj dip. Wymieszaj chrzan tarty z sokiem z cytryny i śmietanką. Dopraw do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Wymieszaj i przełóż do miseczki. 

6

Kiełbaski w „szlafroczkach” wyjmij z pieca i rozłóż na półmisku. Podawaj z  sosem chrzanowym.       

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 22.10-28.10.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8