Przepisy Białe kiełbaski w cieście francuskim z kremem chrzanowym

Składniki

400 g białych cienkich kiełbasek 

300 g ciasta francuskiego

50 g musztardy ziarnistej 

kminek, czarnuszka

1 jajko

Mus chrzanowy:

200 ml śmietany kwaśnej 18% 

100 g chrzanu tartego 

sok z 1/2 cytryny

sól

pieprz czarny

Sposób przygotowania

 alt=
1

Ciasto francuskie rozwałkuj i pokrój na paski ok. 2x szersze od kiełbasek (czyli ok. 4 cm). 

 alt=
2

Na każdy pasek nałóż kiełbaski, posmaruj musztardą i zawiń ciasto, następnie dociśnij brzegi. 

 alt=
3

Rozkłóć jajko i posmaruj wszystkie ruloniki. Posyp dekoracyjnie kminkiem i czarnuszką. 

 alt=
4

Pokrój na porcje ok. 3 cm. Rozgrzej piekarnik do temp. 200˚C, ułóż przekąski na blasze wyłożonej pergaminem. Piecz przez ok. 15 minut, aż kiełbaski się zrumienią.

 alt=
5

W tym czasie przygotuj dip. Wymieszaj chrzan tarty z sokiem z cytryny i śmietanką. Dopraw do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Wymieszaj i przełóż do miseczki. 

 alt=
6

Kiełbaski w „szlafroczkach” wyjmij z pieca i rozłóż na półmisku. Podawaj z  sosem chrzanowym.       

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4