Przepisy Biała zupa porowo-selerowa z chipsami z boczku

Składniki

​100 ml śmietanki 36%

2 łyżki masła

1 biała część pora

2 młode ziemniaki

2 cebule

1/3 główki selera

1 łyżka soku z limonki

1 l wywaru warzyw albo z kury

ok. 200 g plasterków boczku wędzonego

przyprawy: sól, pieprz

Opis

Ziemniaki i selera umyj oraz obierz. Z pora odkrój tylko białą część. Warzywa ugotuj do miękkości na parze PORADA KONTEKSTOWA - GOTOWANIE NA PARZE. Cebulę obierz i posiekaj drobno. Masło roztop na patelni i zeszklij na nim cebulę. Wszystkie warzywa zmiksuj z wywarem z warzyw, dodaj sok z limonki i przyprawy.

Plastry boczku ułóż na ruszcie w piekarniku nagrzanym do najwyższej temperatury. Piecz boczek, aż stanie się bardzo chrupiący, jak chipsy. Zupę przelej do garnuszka, dodaj śmietanę, opcjonalnie sól i pieprz, wymieszaj i podgrzej, nie gotuj. Przelej do miseczek, posyp boczkiem i świeżym posiekanym porem lub szczypiorem.


Zobacz przepis na blogu Krysia od kuchni

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4