Przepisy Biała kiełbasa z ananasem
Składniki
500 g białej kiełbasy gotowanej
1 świeży ananas
30 ml miodu płynnego
30 ml sosu sojowego jasnego
80 ml ketchupu
60 ml oliwy z oliwek
po 1 łyżeczce bazylii, tymianku i oregano
Opis

Kiełbasę pokrój na równe kawałki mniej więcej 4–5-centymetrowe. Ananasa obierz i pokrój go w plastry tej samej wielkości co kiełbasa. W misce wymieszaj oliwę, zioła, sos sojowy, ketchup i miód. Pokrojoną kiełbasę włóż do przygotowanej glazury na 15 minut. Po tym czasie kawałki kiełbasy i ananasa nadziej na szpilki do szaszłyków. Tak przygotowane szaszłyki połóż na rozgrzanym grillu i zrumień z każdej strony.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
3 miesięcy temu
35 min.
Dania główne
3 miesięcy temu
60 min.
Dania główne
3 miesięcy temu
30 min.
Przystawki