Przepisy Biała kiełbasa duszona w cebuli, kapuście i grzybach

Składniki

800 g kiełbasy białej

100 g suszonych podgrzybków

700 g kapusty kiszonej

2 duże cebule

2 łyżki oleju

2 szklanki wody

przyprawy: sól, pieprz czarny, majeranek, liść laurowy, ziele angielskie, papryka słodka

Opis

Suszone grzyby namocz w 200 ml wody i odstaw na godzinę. Następnie gotuj grzyby przez ok. 30 min w tej samej wodzie, w której się moczyły. Kiszoną kapustę gotuj przez ok. 40 min w 1 szklance wody. Cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż na patelni, a następnie dodaj do niej kiełbasę. Duś PORADA KONTEKSTOWA - DUSZENIE pod przykryciem przez ok. 15 min. Następnie dodaj ugotowaną kiszoną kapustę oraz ugotowane grzyby pokrojone w dość cienkie paseczki. Przypraw do smaku. Całość duś jeszcze przez ok. 1 godz.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4