Przepisy Biała kapusta z kiełkami soi i pomidorami
Składniki
1/2 małej główki młodej białej kapusty
100 g kiełków soi (mogą być z puszki)
1 papryczka chilli
3 łyżki oleju słonecznikowego
1 łyżka octu winnego
1 łyżeczka suszonej bazylii
1/2 małej cebulki
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Kapustę pokrój w cienkie paseczki. Kiełki przepłucz, osusz i dodaj do kapusty – wymieszaj. Cebulkę obierz i drobno posiekaj, przełóż do miseczki. Papryczkę oczyść z pestek i drobno posiekaj, dodaj do cebulki. Następnie wszystko zalej olejem i octem. Dodaj suszoną bazylię oraz pieprz i sól do smaku. Sos wymieszaj z kapustą i kiełkami. Podawaj do mięs.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
3 miesięcy temu
10 min.
Napoje
3 miesięcy temu
5 min.
Napoje