Przepisy Biała czekolada z serduszkowymi żelkami
Składniki
50 g masła
60 ml śmietanki 30%
100 g mleka w proszku pełnotłustego
50 g cukru
1 op. galaretki malinowej
laska wanilii
Sposób przygotowania
1
Galaretkę rozpuść w 250 ml gorącej wody i wylej do płaskiego naczynia. Po zastygnięciu wytnij z galaretki serduszka.
2
Zagotuj śmietankę z wanilią. W gorącej śmietance rozpuść masło i cukier, następnie dodaj mleko w proszku i energicznie wymieszaj. Masa powinna być jednolita.
3
Do wyłożonego papierem do pieczenia płaskiego pojemnika wylej masę.
4
W gęstniejącą, wystudzoną masę powciskaj wcześniej przygotowane żelki. Kiedy czekolada nieco stężeje, przekrój ją na mniejsze tabliczki. Po całkowitym wystudzeniu możesz schować czekoladę do lodówki, wtedy szybciej stwardnieje.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.