Przepisy Biała czekolada z serduszkowymi żelkami

Składniki

50 g masła

60 ml śmietanki 30%

100 g mleka w proszku pełnotłustego

50 g cukru

1 op. galaretki malinowej

laska wanilii

Sposób przygotowania

1

Galaretkę rozpuść w 250 ml gorącej wody i wylej do płaskiego naczynia. Po zastygnięciu wytnij z galaretki serduszka.

2

Zagotuj śmietankę z wanilią. W gorącej śmietance rozpuść masło i cukier, następnie dodaj mleko w proszku i energicznie wymieszaj. Masa powinna być jednolita.

3

Do wyłożonego papierem do pieczenia płaskiego pojemnika wylej masę.

4

W gęstniejącą, wystudzoną masę powciskaj wcześniej przygotowane żelki. Kiedy czekolada nieco stężeje, przekrój ją na mniejsze tabliczki. Po całkowitym wystudzeniu możesz schować czekoladę do lodówki, wtedy szybciej stwardnieje.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 26.03-1.04.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8