Przepisy Bezglutenowe migdałowe babeczki z bitą śmietaną
Składniki
200 g zmielonych migdałów bez skórki lub mąka migdałowa
100 g mąki ziemniaczanej
150 g masła
5 jajek (rozmiar L)
12 łyżek ksylitolu lub brązowego cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżeczki ekstraktu waniliowego lub 1 łyżeczka olejku waniliowego
Dodatki:
200 ml śmietany 36%
płatki migdałów
świeże owoce (truskawki, maliny)
Opis

Jajka (w temperaturze pokojowej) zmiksuj z ksylitolem/cukrem na puszystą masę. Nadal miksując, dodaj masło (w temperaturze pokojowej). Mąkę ziemniaczaną połącz z proszkiem do pieczenia i przesiej do masy. Zmiksuj. Dodaj zmielone migdały (np. w młynku do kawy) lub mąkę migdałową i ekstrakt waniliowy/olejek. Miksuj ok. 1 min, aż wszystkie składniki ładnie się połączą.

Ok. 20 foremek do babeczek wyłóż papilotkami i napełnij je do 3/4 wysokości ciastem. Babeczki piecz w nagrzanym piekarniku do 180⁰C przez ok. 20 min – do suchości patyczka. Babeczki ostudź na kratce. Przestudzone dekoruj ubitą śmietaną, płatkami migdałowymi lub owocami.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 18.07-24.07.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4