Przepisy Bezglutenowe crumble z jabłkami, orzechami i płatkami teff
Składniki
700 g jabłek
250 g malin
30 g orzechów
50 g masła
5 łyżek płatków teff
2 łyżki cukru trzcinowego
2 łyżeczki cynamonu
1/2 łyżeczki kardamonu
Opis

Jabłka umyj i obierz. Pokrój je w dość drobną kostkę. Połącz jabłka z cynamonem, kardamonem i cukrem.

Wyłóż na dno 4 kokilek (o średnicy 10 cm) po 1/4 porcji malin. Następnie wyłóż jabłka, lekko dociskając (podczas pieczenia owoce „siadają”).

Orzechy posiekaj, ale nie za drobno. Powinny być wyczuwalne podczas jedzenia. Połącz miękkie masło z orzechami oraz płatkami teff. Ugnieć dokładnie, tworząc kruszonkę, którą następnie wyłożysz na jabłka.

Crumble zapiekaj 25 minut w temperaturze 180°C. Podawaj na ciepło.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
70 min.
Desery
2 miesiące temu
145 min.
Dania główne
2 miesiące temu
5 min.
Napoje
2 miesiące temu
5 min.
Napoje