Przepisy Bezglutenowe ciasto migdałowe bez mąki i ważenia
Składniki
1,5 szkl. drobno zmielonych migdałów (mąka migdałowa)
4 jaja
½ szkl. cukru
1 łyżka skórki cytrynowej
masło
Do dekoracji:
cukier puder
¼ szkl. płatków migdałowych
Sposób przygotowania
1
Rozgrzej piekarnik do 175 °C, posmaruj formę do ciasta masłem.
2
Zmieszaj 4 żółtka z cukrem.
3
Dodaj mąkę migdałową, skórkę z cytryny i delikatnie wymieszaj.
4
Ubij białka i wmieszaj do masy z żółtkami.
5
Wlej masę do formy i piecz przez około 30 minut.
6
Po upieczeniu odstaw ciasto na 15 minut do wystygnięcia. Po tym czasie możesz zdjąć pierścień formy i pozostawić je na ruszcie.
7
Do ozdoby użyj cukru pudru i płatków migdałów.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 21.03-27.03.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4