Przepisy Bezglutenowe ciasto migdałowe bez mąki i ważenia

Składniki

1,5 szkl. drobno zmielonych migdałów (mąka migdałowa)

4 jaja

½ szkl. cukru

1 łyżka skórki cytrynowej

masło

Do dekoracji:

cukier puder

¼ szkl. płatków migdałowych

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 175 °C, posmaruj formę do ciasta masłem.

2

Zmieszaj 4 żółtka z cukrem.

3

Dodaj mąkę migdałową, skórkę z cytryny i delikatnie wymieszaj.

4

Ubij białka i wmieszaj do masy z żółtkami.

5

Wlej masę do formy i piecz przez około 30 minut.

6

Po upieczeniu odstaw ciasto na 15 minut do wystygnięcia. Po tym czasie możesz zdjąć pierścień formy i pozostawić je na ruszcie.

7

Do ozdoby użyj cukru pudru i płatków migdałów.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4