Batony z otrębami
Składniki
400 g zagęszczonego, słodzonego mleka
250 g górskich płatków owsianych
75 g wiórków kokosowych
100 g suszonej żurawiny
125 g mieszanki nasion (np. dynia, sezam, siemię lniane)
125 g orzechów (np. niesolone fistaszki, orzechy laskowe, migdały)
Opis

Mleko podgrzej w garnuszku nie dopuszczając do wrzenia. Orzechy pokrusz i wymieszaj w misce z nasionami, wiórkami kokosowymi, żurawiną i płatkami owsianymi. Zalej wszystko ciepłym skondensowanym mlekiem. Wlej mieszankę do formy do pieczenia i wyrównaj powierzchnię. Piecz przez ok. 1 godz. w temperaturze 130°. Ostudź i pokrój na prostokątne batoniki.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
2 miesiące temu
45 min.
Dania główne
2 miesiące temu
30 min.
Zupy
2 miesiące temu
15 min.
Napoje