Przepisy Barszcz z nutką mięty
Składniki
​1 i 1/4 l wody
1 cebula
1 marchew
2 buraki (ok. 280 g każdy)
2 łodyżki selera naciowego wraz z liśćmi
1/2 pora (część biała)
5 łodyżek pietruszki
2 gałązki tymianku
6 gałązek mięty
2 łyżki soku cytrynowego
1 łyżka soli
1/2 łyżeczki cukru brązowego
przyprawy: 1 liść laurowy, pieprz w ziarnach
Opis

Do garnka wlej wodę, dodaj grubo pokrojoną: cebulę, marchewkę, seler i por. Dodaj pietruszkę, tymianek, sól i liść laurowy. Gotuj bulion na dość wolnym ogniu PORADA KONTEKSTOWA - GOTOWANIE NA WOLNYM OGNIU aż warzywa zmiękną (ok. 1 godz.). Bulion przecedź przez sitko, wlej do garnka, dodaj obrane i starte buraki, cytrynę, miętę, cukier oraz kilka ziaren pieprzu. Gotuj na wolnym ogniu ok. 20 min, co jakiś czas mieszając. Następnie barszcz przecedź i dopraw większą ilością cytryny lub cukru do uzyskania słodko-kwaśnego smaku. Podawaj z miętą i pierożkami z fasoli.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 18.07-24.07.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4