Przepisy Barramundi ze szpinakiem i cebulą

Składniki

​1 filet barramundi

100 g szpinaku świeżego

1/2 cebuli

sok z 1/2 cytryny

1 ząbek czosnku

1 łyżka masła

2 łyżki oliwy z oliwek

2–3 łyżki oliwy do smażenia

przyprawy: sól, pieprz

Opis

Rybę opłucz i osusz ręcznikiem papierowym z nadmiaru wody. Skórę ryby natnij kilka razy w poprzek. Następnie przełóż ją do miseczki, skrop sokiem z cytryny, polej oliwą z oliwek i pozostaw na 15 min. Po tym czasie natrzyj rybę solą i pieprzem. Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron, aż mięso ryby zrobi się białe (ok. 10 min). Przed końcem smażenia podlej rybę 2 łyżkami wody i przykryj pokrywką. Kiedy olej przestanie skwierczeć, odkryj i dodaj 1 łyżeczkę masła, zdejmij z ognia i przykryj, aby ryba nie ostygła. Na drugiej patelni rozgrzej łyżkę oliwy, dodaj pokrojoną w pół plastry cebulę, 1 ząbek czosnku i przesmaż ok. 6 min, aby się przeszkliły. Następnie dodaj liście szpinaku, sól i podgrzewaj ok. 5 min, co jakiś czas mieszając (możesz użyć także mrożonego szpinaku). Rybę przełóż na talerz, obłóż szpinakiem i podawaj z kawałkami cytryny.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 10.10-16.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4