Przepisy Barramundi zapiekane z melonem
Składniki
1 filet barramundi
1/4 melona Cantaloupe
25 g sera żółtego
kilka ziarenek kolorowego pieprzu
1 limonka
2 łyżki oliwy z oliwek
Sos:
2 łyżeczki musztardy ostrej
1 łyżka miodu
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżeczka cytryny
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Przygotuj sos: musztardę, miód, oliwę i cytrynę wymieszaj dokładnie ze sobą. Na koniec dodaj posiekaną pietruszkę i przyprawy.

Barramundi opłucz, wysusz ręcznikiem papierowym i natnij skórę w poprzek kilkakrotnie. Rybę przełóż do miski, limonkę przekrój na pół i wyciśnij ją na rybę, skórkę limonki pokrój na mniejsze kawałki, obłóż nimi rybę i pozostaw na 25 min. Rybę wyjmij z marynaty, posól i popieprz, przełóż do naczynia żaroodpornego i polej 2 łyżkami oliwy. Dodaj pieprz kolorowy i zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 190° ok. 25 min. Melona obierz ze skóry i pokrój w kostkę, ser zetrzyj na tarce ze średnimi oczkami. W połowie pieczenia dodaj pokrojonego w kosteczkę melona. Zaraz po wyjęciu z piekarnika posyp rybę startym serem. Możesz podawać z sosem musztardowo-miodowym.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 11.07-17.07.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4