Przepisy Barramundi zapiekana z ziemniakami

Składniki

1 barramundi
4 ziemniaki
1 cebula (średnia)
2 łyżki majonezu
2 łyżki natki pietruszki (posiekanej)
2 łyżki masła
½ cytryny
pieprz czarny mielony
sól

Opis

Ziemniaki wyszoruj i obgotuj ok. 15–20 min. Przestudź i pokrój na ćwiartki. Rybę oczyść, odetnij głowę, w zimnej wodzie wypłucz dokładnie wnętrze i całą rybę. Następnie skrop cytryną i pozostaw na ok. 15 min. Po tym czasie przepłucz ponownie i osusz papierowym ręcznikiem. Rybę natrzyj wewnątrz i na zewnątrz solą, pieprzem i posiekaną pietruszką (1 łyżka) oraz dodaj łyżkę masła. Naczynie do zapiekania wyłóż folią aluminiową, połóż na niej rybę, obłóż ziemniakami i cebulką. Na wierzch połóż 1 łyżkę masła. Barramundi zawiń w folię i zapiekaj ok. 15 min w temp. 180°, po czym rozchyl folię, zwiększ temperaturę do 210° i dopiecz jeszcze ok. 10 min, tak aby ryba się zarumieniła. Przed podaniem polej majonezem i posyp pozostałą świeżą pietruszką.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 24.09-30.09.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8