Przepisy Barramundi z suszonymi pomidorami

Składniki

2 barramundi
12 pomidorów suszonych
4 łyżki oliwy z oliwek
1 ząbek czosnku
2 łyżeczki śmietany kwaśnej
1 cytryna
pieprz czarny mielony
sól

Opis

Barramundi oczyść, przemyj dokładnie płetwy, a także wnętrze ryby. Następnie skrop sokiem z 1 cytryny i pozostaw na ok. 15 min. Po tym czasie wypłucz ponownie i osusz lekko ręcznikiem papierowym. Ryby dopraw solą i pieprzem. Pomidory zmiksuj wraz z oliwą i czosnkiem na gładką masę i dodaj śmietanę. Rybę posmaruj z wierzchu dość obficie pastą z pomidorów, do wnętrza włóż łyżeczkę pasty i rozsmaruj ją, a na końcu dodaj po 1 gałązce rozmarynu. Naczynie do zapiekania wysmaruj oliwą i ułóż w nim ryby. Zapiekaj ok. 20 min w temp. 180°. Pod koniec pieczenia sprawdź mięso, nacinając rybę z boku – jeśli jest ono białe i odchodzi od ości, ryba jest gotowa. Barramundi podawaj z kawałkami cytryny i sałatą w sosie winnym.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 24.09-30.09.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8