Przepisy Barramundi w zalewie

Składniki

ok. 1 kg barramundi

2 czerwone papryki

2 cebule

2 jajka

ok. 6 łyżek mąki

2-3 łyżki oliwy do smażenia

Zalewa:

1/2 szkl. koncentratu pomidorowego

5 łyżek ketchupu

6 łyżek cukru

6 łyżek octu spirytusowego

1/2 szkl. oleju

przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz

Opis

Barramundi oczyść, odetnij płetwy i głowę, a wnętrze ryby dobrze wypłucz. Do miski wlej zimną wodę, dodaj 3 łyżki soli i wypłucz rybę 3 razy – ostatni raz bez soli. Lekko obsusz, posól i popieprz. Następnie obtocz w jajku i mące, usmaż na oleju na wolnym ogniu ok. 15 min. Pod koniec smażenia przykryj pokrywką, aby ryba dodusiła się. Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w cienkie paski, cebulę obierz i pokrój w pół plasterki.

Przygotuj zalewę: wszystkie składniki połącz ze sobą w garnku i zagotuj (ok. 30 min). Usmażone ryby kładź w naczyniu warstwowo, przekładając warzywami. Następnie zalej gorącą zalewą i odstaw do ostygnięcia. Włóż do lodówki, przykryj szczelnie i podawaj na drugi dzień.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco Święta takie jak lubisz

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 3.12.2019-24.12.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
15 min.
Napoje
2 3 4