Przepisy Barramundi w musztardowej panierce

Składniki

2 barramundi

1/2 szkl. musztardy francuskiej

1 cytryna

1 jajko

2-3 łyżki oliwy do smażenia

1 łyżeczka ziół prowansalskich

olej do smażenia

przyprawy: sól, pieprz

Sos:

1 łyżka majonezu

1 łyżka musztardy

1/3 szkl. jogurtu naturalnego

1/2 cebuli

3 łyżki szczypioru

przyprawy: sól, pieprz

Opis

Przygotuj sos: majonez wymieszaj z musztardą i jogurtem. Cebulkę posiekaj drobno wraz ze szczypiorem, dopraw solą i pieprzem do smaku. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Barramundi oczyść, odetnij płetwy, głowę, a wnętrze ryby dobrze wypłucz. Następnie skrop cytryną i pozostaw na ok 15 min. Przepłucz w zimnej wodzie, osusz i przypraw solą oraz pieprzem. Ryby obtocz w jajku z ziołami prowansalskimi, po czym posmaruj musztardą francuską. Następnie usmaż na oleju, na wolnym ogniu ok. 15 min – nie pozwól, aby musztarda się przypaliła. Pod koniec smażenia przykryj rybę patelnią, aby się dodusiła. Możesz także zawinąć rybę w folię aluminiową i piec w temperaturze ok. 190°C przez ok. 20 min. Przed podaniem posyp rybę pietruszką i podawaj z sosem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4