Przepisy Barramundi pieczona w sosie chrzanowym

Składniki

2 barramundi
4 łyżki oliwy z oliwek (do pieczenia)
1 cytryna (sok z połowy cytryny)
pieprz czarny mielony
sól
Sos:
4 łyżeczki chrzanu tartego
30 g masła
2 łyżki mąki pszennej (płaskie)
3 łyżki śmietany kwaśnej
szklanki bulionu drobiowego
1 cytryna (sok z połowy cytryny)
1 jajko (żółtko)
pieprz czarny mielony
sól

Opis

Przygotuj sos: miękkie masło zalej 1/3 szklanki ciepłego rosołu (może być instant lub wcześniej przygotowany bulion z mięsa), dodaj śmietanę, sok z cytryny, chrzan i żółtko. Wszystko dokładnie wymieszaj i dopraw solą oraz pieprzem.

Barramundi oczyść, przemyj dokładnie płetwy, a także wnętrze. Następnie skrop cytryną i pozostaw na ok. 15 min. Po tym czasie wypłucz ponownie i osusz lekko ręcznikiem papierowym. Ryby dopraw solą i pieprzem. Naczynie do zapiekania polej oliwą, włóż do niego ryby, zalej przygotowanym sosem chrzanowym i zapiekaj ok. 15–20 min w temp. 180° do zarumienienia.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 24.09-30.09.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8