Przepisy Bakłażan z pieczarkami w sosie śmietanowym

Składniki

½ bakłażana
1 cebula
½ szklanki śmietany kremówki (36%)
5 pieczarek
1 szczypta curry
sól
pieprz czarny mielony

Opis

Bakłażana umyj i pokrój w kostkę. Pieczarki dokładnie umyj i pokrój w plastry. Cebulę obierz, umyj, przekrój na pół i pokrój w półplasterki. Na patelni rozgrzej oliwę i przesmaż cebulę z pieczarkami ok. 10 min, po chwili dodaj bakłażana i duś PORADA KONTEKSTOWA - DUSZENIE  wszystko pod przykryciem, na wolnym ogniu ok. 15 min. Na patelnię wlej śmietankę, dopraw solą, pieprzem oraz curry, całość wymieszaj. Duś ok. 7 min na wolnym ogniu. Podawaj jako przekąskę lub z ziemniakami albo makaronem, możesz posypać parmezanem i pietruszką.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 24.09-30.09.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8