Przepisy Bakłażan faszerowany
Składniki
1 bakłażan 
200 g mięsa wołowego (polecamy udziec)
1/2 puszki pomidorów bez skórki
2 ząbki czosnku
2 łyżki oleju
przyprawy: sól, pieprz, suszona bazylia
Opis

Wołowinę opłucz pod wodą i pokrój w paseczki. Na rozgrzanej patelni bez oliwy smaż pokrojone mięso przez ok. 15 min, co jakiś czas mieszając. Bakłażana przetnij na pół i wydrąż środek. Miąższ obsyp solą i pozostaw na ok. 30 min, aby puścił gorzki sok. Następnie wypłucz go i dodaj do mięsa. Dodaj oliwę, pomidory, drobno posiekany czosnek oraz przyprawy i duś PORADA KONTEKSTOWA - DUSZENIE wszystko na wolnym ogniu pod przykryciem ok. 25 min. Piekarnik nagrzej do 200°. Bakłażanowe łódeczki faszeruj przygotowanym nadzieniem. Następnie zawiń je luźno w folię aluminiową i piecz przez 25 min. Podawaj z ziemniakami lub ryżem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 11.07-17.07.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4