Przepisy Bajgle z pieczonymi warzywami i masłem z awokado
Składniki
bajgle lub inne pieczywo
bakłażany
cukinie
zielone szparagi
sałata
kilka sztuk awokado
sok z cytryny
oliwa
sól i pieprz
główka czosnku
Opis

Rozgrzej piekarnik lub grilla. Warzywa pokrój w plastry. Odkrój zdrewniałe końcówki w szparagach. Pędzlem posmaruj warzywa oliwą i oprósz solą i pieprzem. Piecz w temperaturze 200˚ przez ok. 20 minut. W tym czasie upiecz też kilka ząbków czosnku i kilka połówek awokado. Szparagi po pieczeniu pokrój na mniejsze kawałki.

Miękkie, upieczone awokado wydrąż do miski, dodaj wyciśnięty pieczony czosnek. Dodaj kilka łyżek soku z cytryny i oliwy i zblenduj na gładkie masło. Dopraw solą i pieprzem. 

Bajgle przekrój na pół, posmaruj masłem z awokado, nałóż trochę sałaty i nałóż grubą warstwę warzyw. Przykryj wierzchnią warstwą i przekrój na pół.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4