Przepisy Bagietki grillowane z pastą z sera camembert
Składniki
120 g sera camembert
40 g masła
2-3 gałązki natki pietruszki
2 g papryki w proszku
1 mała bagietka
1/2 pęczka cienkiego szczypiorku
10 ziaren kminku
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Ser camembert pokrój na małe kawałki i przełóż do miski. Dodaj miękkie masło. Za pomocą widelca rozgnieć ser z masłem. Przypraw solą, pieprzem oraz słodką papryką. Posiekaj natkę pietruszki i pokrój szczypiorek, a następnie dodaj do masy serowej. Na koniec pognieć drobno kminek i też wymieszaj z masą. 

Bagietkę natnij tak, jak kroi się kromki, ale nie przecinaj do końca. Rozchyl kromki i pomiędzy włóż masę serową. Dociśnij kromki do siebie. Zawiń bagietkę w folię aluminiową i wstaw na ruszt. Opiekaj pieczywo powoli i regularnie, co kilka minut przewracaj na rożne strony. Będą gotowe po ok. 15 minutach. 

Bagietki wyjmij z folii i przełóż na półmisek. Do dekoracji dobre będą gałązki natki pietruszki.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
10 min.
Dania główne
2 miesiące temu
30 min.
Napoje