Przepisy Bagietka z pastą oliwkową i szynką dojrzewającą

Składniki

1/2 bagietki pełnoziarnistej

50 g czarnych oliwek

1 ząbek czosnku

2 gałązki natki pietruszki

1 łyżka bułki tartej

20 ml oliwy z oliwek

40 g hiszpańskiej szynki serrano

40 g suszonych pomidorów

50 g rukoli

pieprz czarny

Opis

Oliwki przełóż do wysokiego naczynia. Dodaj odsączone suszone pomidory i obrany ząbek czosnku. Oderwij listki natki pietruszki od gałązek i dodaj do oliwek. Przypraw lekko świeżo mielonym pieprzem. Zmiksuj delikatnie blenderem kuchennym na gładką pastę, a na koniec dodaj bułkę tartą, aby lekko zagęścić pastę.

Pokrój bagietkę na kromki i każdą posmaruj delikatnie oliwą. Włącz piekarnik z funkcją grilla i piecz kromki na lekko złoty kolor. Każdą grzankę posmaruj oliwkową pastą i ponownie wstaw do zapieczenia. Przełóż na półmisek i na każdą chrupiącą bagietkę połóż plasterki szynki i kilka listków rukoli.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4