Przepisy Babeczki wiedźmy
Składniki
2 jajka
165 ml mleka
100 ml oleju
260 g mąki pszennej
120 g cukru
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki kakao
szczypta soli
100 g suszonej żurawiny
Krem:
budyń ugotowany w połowie ilości mleka
150 g masła
Dodatkowo:
masy cukrowe: czarna, biała i pomarańczowa
wykałaczki
Sposób przygotowania
1
Wymieszaj wszystkie suche składniki (poza cukrem). W drugiej misce zmiksuj jajka z cukrem na puszystą masę. Dodaj olej oraz mleko i lekko zamieszaj. Dodaj suche składniki (w tym żurawinę) i zamieszaj łopatką do połączenia składników. Nastaw piekarnik na 170°C. Przygotowane ciasto rozłóż do 18 papilotek. Foremkę z wypełnionymi papilotkami wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz ok. 25 minut. Upieczone babeczki ostudź na kratce z piekarnika.
2
Z masy cukrowej ulep kapelusze czarownic i buciki ze skarpetkami, wykorzystując wykałaczki.
3
Masło utrzyj na puszystą masę i dalej ucierając, dodawaj budyń po łyżce. Na wystudzone babeczki nałóż krem i ozdoby.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
60 min.
Zupy
2 miesiące temu
10 min.
Napoje
2 miesiące temu
15 min.
Zupy