Babeczki w skorupkach
Składniki
63 g masła
1 jajko
62 ml mleka
50 g cukru
93 g mąki pszennej
1 łyżeczka cukru waniliowego
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Dodatkowo:
20–25 skorupek po jajkach
Sposób przygotowania
1
Skorupki po jajkach dokładnie wymyj i wyparz przez 5 minut w gorącej wodzie. Wyparzone ułóż w foremce na babeczki. 
2
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Do utartego masła wlej mleko i miksując dodaj jajko. Następnie dodaj do ciasta przesianą mąkę i szybko wymieszaj masę łopatką.
3
Umieszczone w foremce skorupki wypełnij ciastem do 2/3 wysokości i wstaw do nagrzanego do 160° piekarnika. Piecz aż babeczki nabiorą złotego koloru. Upieczone babeczki po wystudzeniu możesz dodatkowo ozdobić przewiązując skorupki kolorowym sznurkiem lub wykorzystać lukier do udekorowania ciastek.  
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
30 min.
Przystawki
2 miesiące temu
10 min.
Desery