Przepisy Babeczki w skorupkach

Składniki

63 g masła

1 jajko

62 ml mleka

50 g cukru

93 g mąki pszennej

1 łyżeczka cukru waniliowego

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Dodatkowo:

20–25 skorupek po jajkach

Sposób przygotowania

 alt=
1

Skorupki po jajkach dokładnie wymyj i wyparz przez 5 minut w gorącej wodzie. Wyparzone ułóż w foremce na babeczki. 

 alt=
2

Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Do utartego masła wlej mleko i miksując dodaj jajko. Następnie dodaj do ciasta przesianą mąkę i szybko wymieszaj masę łopatką.

 alt=
3

Umieszczone w foremce skorupki wypełnij ciastem do 2/3 wysokości i wstaw do nagrzanego do 160° piekarnika. Piecz aż babeczki nabiorą złotego koloru. Upieczone babeczki po wystudzeniu możesz dodatkowo ozdobić przewiązując skorupki kolorowym sznurkiem lub wykorzystać lukier do udekorowania ciastek.  

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4