Babeczki orkiszowe z letnimi owocami
Składniki
100 g borówek (lub innych letnich owoców) 
125 ml maślanki 
65 ml roztopionego masła 
1 duże jajko 
70 ml płynnego miodu 
195 g mąki orkiszowej 
1/4 łyżeczki soli 
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 
1 łyżeczka sody
Opis

Piekarnik rozgrzej do 170°C. Wyłóż papilotkami foremki na babeczki. Opłucz i osusz borówki. Wymieszaj razem wszystkie suche składniki. W drugiej misce wymieszaj wszystkie mokre składniki. Wlej mokre składniki do suchych i wymieszaj miotełką. Nalej ciasto do papilotek do 3/4 wysokości. Do każdej babeczki wciśnij po kilka borówek. Wstaw babeczki do nagrzanego piekarnika i piecz przez ok. 15 min na złoty kolor.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
10 min.
Desery
2 miesiące temu
30 min.
Dania główne
2 miesiące temu
90 min.
Desery
2 miesiące temu
10 min.
Desery
2 miesiące temu
10 min.
Desery