Przepisy Babeczki marchewkowe

Składniki

200 g ugotowanej lub upieczonej w folii marchwi

3 jajka

190 g mąki

130 ml oleju

120 g cukru

szczypta soli

1 łyżeczka sproszkowanego imbiru lub cynamonu

2 łyżki soku z cytryny

brązowy cukier puder brązowy

cukier demerara

pomarańczowa masa cukrowa

Sposób przygotowania

 alt=
1

Marchewkę zmiksuj dokładnie z olejem.

 alt=
2

Do marchewkowej masy dodaj jajka i wymieszaj mikserem. 

 alt=
3

Suche składniki wymieszaj w misce i wsyp partiami do masy marchewkowej, mieszając ją łopatką. Ciasto rozłóż do papilotek i wstaw do nagrzanego do 170ºC piekarnika na ok. 25 minut. Upieczone babeczki wystudź.

 alt=
4

Z pomarańczowej masy cukrowej ulep małe marchewki. Z soku z cytryny i cukru pudru utrzyj niewielką ilość niezbyt gęstego lukru. Wierzch babeczek zanurz w lukrze.

 alt=
5

Następnie zanurz babeczki w cukrze demerara. Na czubku każdej z nich umieść cukrową marchewkę.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4