Babeczki bananowe
Składniki
3 duże dojrzałe banany
65 ml roztopionego masła
100 g cukru
195 g mąki pszennej
1 jajko
1 łyżeczka sody oczyszczonej
szczypta soli
Sposób przygotowania
1
Banany rozgnieć widelcem.
2
Rozgniecione banany wymieszaj z masłem. Następie dodaj jajko i cukier. Dokładnie wymieszaj.
3
Mąkę wymieszaj z solą i sodą, przesiej i dodaj do masy bananowej. Wymieszaj dokładnie łyżką.
4
Foremki na babeczki o średnicy 4 cm wyłóż papilotkami i wypełnij ciastem. Wstaw do nagrzanego do 160°C piekarnika na ok. 20 min.
5
Warto wiedzieć, że babeczki ciemnieją w trakcie pieczenia i uzyskują ciemnobrązowy kolor.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
60 min.
Desery
2 miesiące temu
80 min.
Dania główne
2 miesiące temu
120 min.
Dania główne
2 tygodnie temu
10 min.
Napoje