Awokado z krewetkami
Składniki
2 awokado
sok z 1 cytryny
Nadzienie:
ok. 6 mrożonych krewetek królewskich lub 15 koktajlowych
1 łyżka majonezu
1 łyżka gęstej śmietany
1 łyżeczka jogurtu naturalnego
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka przecieru pomidorowego
Opis

Krewetki zanurz w gorącej wodzie i gotuj przez ok. 2 min. Awokado umyj i natnij wzdłuż dookoła. Następnie przekręć w dłoniach każdą połowę w przeciwnych kierunkach, wyjmij pestkę i skrop sokiem z cytryny. Majonez wymieszaj z jogurtem, przecierem pomidorowym, roztartym czosnkiem. Na końcu dodaj krewetki. Do każdej połówki awokado nakładaj przygotowane nadzienie aż po brzegi zagłębienia po pestce.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
15 min.
Dania główne