Przepisy Awokado z krewetkami

Składniki

2 awokado

sok z 1 cytryny

Nadzienie:

ok. 6 mrożonych krewetek królewskich lub 15 koktajlowych

1 łyżka majonezu

1 łyżka gęstej śmietany

1 łyżeczka jogurtu naturalnego

1 ząbek czosnku

1 łyżeczka przecieru pomidorowego

Opis

Krewetki zanurz w gorącej wodzie i gotuj przez ok. 2 min. Awokado umyj i natnij wzdłuż dookoła. Następnie przekręć w dłoniach każdą połowę w przeciwnych kierunkach, wyjmij pestkę i skrop sokiem z cytryny. Majonez wymieszaj z jogurtem, przecierem pomidorowym, roztartym czosnkiem. Na końcu dodaj krewetki. Do każdej połówki awokado nakładaj przygotowane nadzienie aż po brzegi zagłębienia po pestce.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4