Przepisy Awokado faszerowane tuńczykiem

Składniki

​1 dojrzałe awokado

ryż Basmati

1 mała cebula

1 ząbek czosnku

oliwa z oliwek

tuńczyk

pieprz ziołowy

papryka chilli

świeża bazylia

pomidorki koktajlowe

sól

Opis

Awokado przekrój na pół, usuń pestkę, wydrąż miąższ (skórki zachowaj) i włóż go do miseczki. Ryż ugotuj wg instrukcji na opakowaniu, od czasu do czasu mieszając. Cebulę i czosnek drobno posiekaj, pokrój miąższ awokado. Na rozgrzaną patelnię wlej oliwę, dodaj posiekaną cebulą, a po chwili awokado, czosnek, tuńczyka i ugotowany ryż. Całość podsmaż, mieszając, a pod koniec dopraw solą, pieprzem ziołowym i papryką chili.

Wydrążone owoce awokado napełnij farszem i włóż na ok. 5 minut do piekarnika. Podawaj przystrojone bazylią i pomidorkami.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4