Przepisy Aromatyczna babka czekoladowo-pomarańczowa
Składniki
250 g mąki orkiszowej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
150 g cukru
4 jajka
100 ml oleju słonecznikowego
sok z jednej pomarańczy
kandyzowanych pomarańczy
1 duża pomarańcza
100 g gorzkiej czekolady
Sposób przygotowania
1
Podziel pomarańczę na mniejsze kawałki oraz połam czekoladę.
2
Ubij jajka z cukrem, dodaj olej oraz sok z pomarańczy.
3
Dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
4
Wlej połowę ciasta do formy.
5
Dodaj świeże i kandyzowane pomarańcze oraz czekoladę.
6
Drugą połowę ciasta wymieszaj z kakao i wlej do formy.
7
Zanurz łyżkę w cieście i jednostajnym ruchem dookoła formy rozprowadź ciemne ciasto, tworząc wzorek.
8
Piecz przez 10 minut w 180 °C, a następnie zmniejsz temperaturę do 170 °C i piecz przez następne pół godziny.
9
Po upieczeniu skrop ciasto sokiem z pomarańczy i podawaj z pomarańczową marmoladą.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.01-23.01.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
15 min.
Desery
2 3 4