Przepisy Arbuzowa miska na poncz
Składniki
1 arbuz
1 l soku truskawkowego
sok z 1 limonki
1 łyżka posiekanych świeżych listków mięty
1 łyżka cukru 
Dodatkowo:
1 limonka
wykałaczki
kilka listków mięty
Sposób przygotowania
1
Odetnij z arbuza czapeczkę mniej więcej na 1/5 wysokości.
2
Z większej części arbuza wybierz miąższ łyżką do lodów. Waza na poncz gotowa. Połowę miąższu bez pestek zmiksuj z sokiem truskawkowym, cukrem, sokiem z limonki i listkami mięty.
3
Z czapeczki arbuza wytnij kulki. Limonkę pokrój na cienkie plasterki. Przypnij wykałaczkami kilka kulek i plasterków limonki do wyżłobionego arbuza.  
4
Do gotowej wazy arbuzowej wrzuć garść kostek lodu i wlej poncz.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
50 min.
Zupy
2 miesiące temu
120 min.
Zupy
2 miesiące temu
5 min.
Napoje
2 miesiące temu
10 min.
Desery
2 miesiące temu
255 min.
Napoje