Przepisy Arbuz marynowany w limonce i imbirze
Składniki
100 g łososia wędzonego na zimno 
1/8 szt. arbuza 
30 ml oliwy 
sok i skórka z 1 limonki 
ok. 1,5 cm imbiru 
4 gałązki kolendry 
2 gałązki kopru
Opis

Przygotuj marynatę: imbir obierz i pokrój bardzo drobno lub zetrzyj na tarce. Limonkę umyj dobrze i sparz wrzątkiem. Zetrzyj skórkę na drobnych oczkach do miseczki, a następnie wyciśnij sok. Dodaj oliwę z oliwek, przygotowany imbir i całość wymieszaj. 

Listki kolendry poszarp i w raz z koperkiem dodaj do marynaty. Arbuza umyj i przekrój na ćwiartki. Obierz ze skóry i białego miąższu. Pokrój na większe kawałki o nieregularnych kształtach. Przełóż do miski z marynatą i lekko wymieszaj. Od razu przełóż na głęboki półmisek. 

Cienkie plasterki wędzonego PORADA KONTEKSTOWA - WĘDZENIE na zimno łososia poukładaj na każdy kawałek arbuza. Całość polej resztą marynaty i udekoruj listkami kolendry.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
20 min.
Zupy
2 miesiące temu
10 min.
Desery
2 miesiące temu
20 min.
Zupy
2 miesiące temu
90 min.
Dania główne
2 miesiące temu
40 min.
Zupy