Przepisy Arbuz marynowany w limonce i imbirze

Składniki

100 g łososia wędzonego na zimno 

1/8 szt. arbuza 

30 ml oliwy 

sok i skórka z 1 limonki 

ok. 1,5 cm imbiru 

4 gałązki kolendry 

2 gałązki kopru

Opis

Przygotuj marynatę: imbir obierz i pokrój bardzo drobno lub zetrzyj na tarce. Limonkę umyj dobrze i sparz wrzątkiem. Zetrzyj skórkę na drobnych oczkach do miseczki, a następnie wyciśnij sok. Dodaj oliwę z oliwek, przygotowany imbir i całość wymieszaj. 

Listki kolendry poszarp i w raz z koperkiem dodaj do marynaty. Arbuza umyj i przekrój na ćwiartki. Obierz ze skóry i białego miąższu. Pokrój na większe kawałki o nieregularnych kształtach. Przełóż do miski z marynatą i lekko wymieszaj. Od razu przełóż na głęboki półmisek. 

Cienkie plasterki wędzonego PORADA KONTEKSTOWA - WĘDZENIE na zimno łososia poukładaj na każdy kawałek arbuza. Całość polej resztą marynaty i udekoruj listkami kolendry.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 10.10-16.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4